Monumentenfotograaf Leontine van Geffen-Lamers

De metamorfose

Vier jaar geleden schreef ik een blog over de 5 uitdagingen van een fotograaf. Eén van de uitdagingen was het feit dat ik als fotograaf verschillende rollen heb. Ik liet daarin mijzelf ook zien met verschillende kledingstylen. Inmiddels weet ik dat het nog extremer kan en onderga ik regelmatig een ware metamorfose.

Met vrouwen op pad

Als fotograaf en ondernemer kleed ik mij zo veel mogelijk passend bij de situatie. Dan kom ik voor het gemak uit bij kleding die weliswaar netjes is, maar vooral makkelijk zit. Zeker als ik aan het fotograferen ben en als ik op de steiger sta is het vooral ‘praktisch’.

De afgelopen twee jaar ga ik regelmatig op pad met Lucinda Douglas. Ik ben op dit moment één van de vrouwen van Elle Mastermind. Elke maand neemt Lucinda ons mee naar een groot bedrijf. Zo waren we onder andere bij het Ministerie van OCW, MECC in Maastricht, maar ook bij AFAS en recentelijk bij het Stadskantoor in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomsten vormen wij onder andere een adviesraad en geven advies over een thema wat speelt bij het betreffende bedrijf.

In deze rol ben ik vooral ‘ondernemer’ en ‘adviseur’. Ik merkte dat als ik in deze rol zit ik het leuk vind om mijzelf vrouwelijker te kleden. Dat is ook makkelijker voor mij, omdat de andere vrouwen dit ook doen. Op deze dagen draag ik regelmatig een jurk of in ieder geval vrouwelijke kleding. Soms moet ik dan wel om mijzelf lachen, want het zou zo maar kunnen zijn dat ik de dag ervoor – of soms zelfs een paar uur voordat we elkaar ontmoeten – ik er heel anders uit zie. Dan loop ik in bouwkleding, inclusief helm. Dan moet kleding vooral makkelijk zijn en vies mogen worden. Hele andere kleding dan als je naar het ministerie gaat 🙂

De metamorfose

Een ware metamorfose onderga ik dan dus. Soms krijg ik te horen dat mensen mij niet herkennen als ze mij ineens in andere kleding treffen dan ze mij normaliter zien. Als ik deze twee onderstaande voorbeelden zie, snap ik dat ook wel, haha.

Ik in actie op een bouwplaats. Helm hoefde gelukkig even niet op, maar het was wel koud. Lekker warm aangekleed dus en op mijn buik voor het perfecte plaatje.

 

Samen met de dame van Elle Mastermind bij MECC in Maastricht. Herken je mij? Ik sta in het midden in de blauwe jurk.

Meer mensen die er blij mee zijn

Een bijkomend voordeel van mijn meer vrouwelijke look is dat mijn man dit ook leuk vindt. Hij leerde mij 20 jaar gelden kennen als een stoere vrouw die vooral in spijkerbroek en slobbertrui liep. Hij is blij met de metamorfose die ik onderging en dat ik mij tegenwoordig vaker vrouwelijker kleed. Uiteraard snapt hij wel dat jurk en hakken niet handig zijn op een steiger, maar zoals ikzelf ook regelmatig zeg: “het oog wil ook wat” :-).

© foto header: Arnold Reyneveld