Monumentenbewoners serie

Waarom een serie over monumentenbewoners?

Rondom landgoederen, kastelen en buitenplaatsen hangt voor mij een sprookjesachtige sfeer. Als Monumentenfotograaf kom ik regelmatig op dit soort plekken en als ik de bewoners spreek, blijkt de realiteit minder rooskleurig dan in mijn fantasie.

Omdat ik graag deze verhalen hoor én ik graag deze plekken fotografeer ben ik begonnen met een serie over monumentenbewoners. Natuurlijk is het prachtig om op een landgoed, kasteel of buitenplaats te wonen. De mensen die ik spreek zijn zich daar goed van bewust. Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het is hard werken om alles, zowel huis, de eventuele bijgebouwen, en de tuin te onderhouden. Onderhoud is belangrijk om het voor de volgende generaties in stand te houden. Vaak moet dit naast een baan en gezinsleven.

Omdat ik nieuwsgierig is naar die persoonlijke verhalen, wil ik graag in contact komen met bewoners van landgoederen, kastelen of buitenplaatsen. Dit kunnen zowel mensen zijn die het hebben gekocht, als mensen waarvan een landgoed, kasteel of buitenplaats via overerving al eeuwen in de familie is.

Waar wordt het gepubliceerd?

In eerste instantie alleen op deze website en een enkele zal ook in een tijdschrift verschijnen. Als er voldoende verhalen en foto’s zijn, maak  ik er een boek van. Maar dat is een meerjarenplan.

Meedoen? 

Wil u mee doen aan deze serie? Dan hoor ik het graag!

Contact

Blogberichten

Alle blogberichten bekijken? Bekijk hier alle blogberichten:

Bekijk alles