Waalse kerk Amsterdam | Monumentenfotograaf Leontine Lamers

De Waalse Kerk, een prachtige kerk, verscholen in hartje centrum Amsterdam.

De Waalse Kerk te Amsterdam stamt uit 1409. Het gebouw wat oorspronkelijk de kapel van het Paulusbroederklooster. Na de Alteratie van 1578 werd de kerk overgedragen aan de Franstalige protestantse vluchtelingen uit de Zuidelijke Nederlanden. sinds die tijd is het een protestantse kerk.

Als je niet gelovig bent, ga er eens naar toe voor een concert. En geniet van de muziek en de sfeer.

Voor Franse les kun je er ook terecht! Meer informatie over de kerk, het ontstaan en de mogelijkheden vind je op de website.

Ik fotografeerde meer kerken. Je kunt ze vinden in mijn portfolio.

 

Fotograferen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, een soort “dream come true”. Een prachtige locatie, een genot om te te fotograferen. Zeker met het stralende weer dat we hadden die dag!

De fotografie vraag was een uitdagende: geen foto’s van het Buitenmuseum zelf, maar vooral details en verschillende pandonderdelen. Verder hier een daar een enkel detail van het interieur.

Drone fotografie kon ingezet worden voor details op hoogte van bijvoorbeeld een dakkapel, maar bloed kruipt toch ook waar het niet gaan kan. We maakten enkele overzicht luchtopnamen. Hoewel niet de precieze opdracht van het Zuiderzeemuseum,  vielen ze wel in de smaak.

Een deel van deze foto’s zijn te zien tijdens een expositie vanaf maart 2023. Zodra de exacte data bekend zijn laat ik het hier weten.

Heb je een museum en wil je ook goede foto’s voor bijvoorbeeld een expositie, boek of tijdschrift. Laat het me weten!

 

In Loenen (Gelderland) staat de school Aventurijn. Het oude gebouw van Aventurijn werd in 2017 door brand, die vanaf de buren oversloeg, zwaar beschadigd en moest grotendeels gesloopt. Michaël de Vos, onder andere mede-oprichter van de school, maar ook architect en mede-gebruiker van het pand tekende dit prachtige pand. En ja, hij stak hier en daar ook nog de nodige handen uit de mouwen. Op de site van De Vos Architecten lees je meer over het pand, hoe het gebouwd is en wat belangrijk daarin was.

Voor mij als Monumentenfotograaf een leuke ervaring rijker. Nieuwbouw vraagt soms toch net een andere blik dan monumenten. Dat is alleen maar goed. Dat houdt me scherp en fris.

In opdracht van Open Monumentendag Amerongen fotografeerde ik de Andrieskerk in Amerongen. In het kader van de Open Monumentendag 2021 gaven zij een boekje uit over deze kerk.

Hieronder zie je een selectie van de foto’s die in het boekje staan.

"Details zijn wat een monument uniek maakt"
Fotoalbum Monumenten bewoners

Bent u bewoner van een monument of karakteristiek huis?

U woont op een prachtige plek in een oud, monumentaal, of karakteristiek huis, in welke vorm dan

Ja dat ben ik!

Bent u een vakman of vakvrouw?

Fotografie speciaal voor vakmensen. Is dat nodig? Ja, dat is nodig.

Prachtige monumentale

Ja dat ben ik!

Portfolio

Van kasteel tot sociale woningbouw, van strak in de verf tot vol in de steigers.
U vindt de beelden die ik maakte in mijn portfoliomap.

Waalse kerk Amsterdam | Monumentenfotograaf Leontine Lamers
Waalse Kerk
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Aventurijn Loenen | De Vos Architecten
Aventurijn, school in Loenen
Andrieskerk Amerongen | Monumentenfotograaf Leontine Lamers
Andrieskerk Amerongen
Bekijk portfolio
Bekijk publicaties