Concordia Brummen boek

Concordia Brummen leek op afstand een gewoon café, waar je een feest vierde, vergaderde en/of een paar kegelballen gooide. Maar deze woorden doen Concordia te kort. Concordia was van oorsprong een sociëteit, ontstaan in 1865, voor heren van stand. Je moest door een ballotage om daar bij te mogen. Door een brand in het originele pand moesten ze verhuizen en zo ontstond het huidige pand. 

Vanaf 1924 tot en met 2018 zwaaide drie generaties Timmer daar de scepter. Een tijd waarin veel veranderde en waarin ook heel veel kon. Een tijd waarin Concordia veel bekende voor sportief, cultureel en creatief Brummen. Van groot tot klein. Niet veel was daar te gek. 

Het verhaal van dit pand, de bewoners, gebruikers en wat er allemaal kon en hoe de toekomst er hopelijk uit ziet. Dat lees en zie je in dit boek. Het boek is zeker niet compleet. Het is een bonte verzameling van verhalen en foto’s. Uit diverse archieven en pennen geschreven. Dit boek prikkelt om de verhalen weer tot leven te brengen en vooral om ze te laten voortbestaan, zodat Concordia een legende in Brummen blijft.

Een kijkje achter de deur van… geeft letterlijk een kijkje achter de deur van verschillende monumenten in de gemeente Brummen. In dit boek komt de diversiteit van verschillende monumenten aan bod. Van een relatief klein jaren 30 huis tot Huis Voorstonden en de Hallse Kerk en van alles wat daar tussen zit. De interieurs die te zien zijn, zijn niet gestyled voor de foto. Dit is hoe de bewoners wonen.

De verhalen over de panden zijn opgeschreven door Marguerite Tuijn aan de hand van interviews met de bewoners. Léontine van Geffen- Lamers maakte de foto’s die passen bij het verhaal.

Kortom een informatief maar ook mooi kijkboek over verschillende monumenten uit de gemeente Brummen.

"Details zijn wat een monument uniek maakt"
Fotoalbum Monumenten bewoners

Bent u bewoner van een monument of karakteristiek huis?

U woont op een prachtige plek in een oud, monumentaal, of karakteristiek huis, in welke vorm dan

Ja dat ben ik!

Bent u een vakman of vakvrouw?

Fotografie speciaal voor vakmensen. Is dat nodig? Ja, dat is nodig.

Prachtige monumentale

Ja dat ben ik!

Portfolio

Van kasteel tot sociale woningbouw, van strak in de verf tot vol in de steigers.
U vindt de beelden die ik maakte in mijn portfoliomap.

Waalse kerk Amsterdam | Monumentenfotograaf Leontine Lamers
Waalse Kerk
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Aventurijn Loenen | De Vos Architecten
Aventurijn, school in Loenen
Andrieskerk Amerongen | Monumentenfotograaf Leontine Lamers
Andrieskerk Amerongen
Bekijk portfolio
Bekijk publicaties