Fotoboek van mijn huis

Jouw monument als boek

Wat is nu mooier dan mooie foto’s van jouw (monumentale) huis, gebundeld in een boek, als tastbare herinnering? Een monumentenboek dus!

Verschillende opties zijn:

    • Herinneringsboek van jouw huis: Een boek blijft. Boeken die uitgelezen zijn geef je door. Boeken met foto’s van jouw huis en dus van jouw leven, niet. Die houd je. In dit boek zitten foto’s met jouw verhalen, jouw herinneringen, jouw familie. Die koester je en wil je houden. Zeker bij een verhuizing of verkoop bij overlijden van het ouderlijk huis.

    • Een herinneringsboek van je ouderlijk huis: Foto’s bekijken van hun eigen huis kan helpend zijn voor een dementerende ouder. Zodra ze foto’s zien van hun (ouderlijk) huis komen de verhalen terug. Ze weten precies bij welke deur die bijzonder deurklink hoort en hoe de kelder er uit zag. Zelfs al staat die niet op de foto. Een klein detail kan de nodige verhalen naar boven halen. Daar wordt een mens gelukkig van.

  • Zelf een geschiedenisboek van je huis, wijk of stad maken: Wil je meer en wil je een heel verhaal maken, over je huis of misschien wel oer je wijk, dorp of stad? Dan kan ik je ook helpen. Met het hele proces of onderdelen daarvan. Meer informatie vind je bij monumentenmedia.nl. Een tijdschrift maken kan natuurlijk ook. Kijk dan op www.mijn-tijdschrift.nl 

Missie

Van veel bewoners en gebruikers van een oud, monumentaal, of karakteristiek huis hebben een missie, een missie om dit unieke pand en zijn omgeving te bewaren voor de generaties na hen. Als huidige bewoner of gebruiker bent u een passant in de tijd.

Met een (foto)boek van uw huis, heeft u een waardevol document in handen. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor de generaties na u. U kunt kiezen voor alleen foto’s, gemaakt door Monumentenfotograaf Léontine Lamers, maar er kunnen ook foto’s uit uw privé collectie in. Aals u wilt kan er ook tekst bij. Bijvoorbeeld de geschiedenis van het pand of persoonlijke verhalen. Het is allemaal mogelijk.

Hoe dan ook, als het album klaar is, heeft u een mooi boek in handen waar u trots op kunt zijn en waarmee u een naslagwerk heeft voor uzelf en uw (klein)kinderen. Daarbij heeft u foto’s in handen voor bewoners na u. Foto’s die u zelf graag had willen hebben toen u in dit huis ging wonen.

Ik wil graag een vrijblijvende afspraak

Monumentenboek | Monument en media | Monumentenfotograaf

Uw ‘Toekomstige Herinneringen’ in een op maat gemaakt fotoalbum, speciaal voor u!

Mocht u op het punt staan om uw huis te verkopen en een mooi herinneringsboek willen? Dat kan! De foto’s kunnen door de makelaar gebruikt worden voor de verkoop van uw huis, als dat wenselijk is.

Wat kost zo’n boek is beslist een prangende vraag van u. De vanaf prijs van het basisboek met 20 pagina’s en 20 foto’s is €1500,-. Meer foto’s, meer pagina’s en een ander album, dat heeft invloed op de prijs. Op deze pagina vind je een voorbeeld van het type basisboek.

Er zijn ook nog opties zoals fotograferen vanuit de lucht met een drone en/ of een exclusieve standaard om het boek op te leggen. Gaat u (ver)bouwen? Dan is een mooie reportage ook een mooi idee. Dat kan zowel van een oud huis als een nieuw te bouwen huis. Heeft de architect of de aannemer ook interesse in de foto’s? Dat kan, dan kunnen jullie de kosten delen. Ik vertel graag meer over de mogelijkheden!

Ik wil graag een vrijblijvende afspraak

 

Monumentenboek | Monument en media | Monumentenfotograaf

Voor familie de Haan maakte ik het luxe album. Zij kozen voor een kunstleren omslag met gedrukte tekst op de kaft. In de omslagdoos zat een USB stick met de foto’s die in het boek zitten.

Een prachtige review