Bouwfotografie

Dat ik naast monumenten (ver)bouw processen erg leuk vind om te fotograferen. Dat vertelde ik vorige week.

Toen ik met bouwfotografie begon, deed ik dit op eigen initiatief. Dit soort van fotografie eigen maken en ‘vlieguren’ maken is belangrijk om dit later in opdracht te kunnen doen. Inmiddels heb ik genoeg bouwprocessen gefotografeerd dat ik dit inderdaad in alle vertrouwen in opdracht doe .

Het zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen, zoals de verbouwing bij De Brockhorsthoeve in Brummen. Het heeft nieuwe uitbaters en ze zijn het grondig aan het verbouwen. Het pand is voor mij vijf minuten fietsen en heb daarom besloten dit (toch weer) op eigen initiatief te doen.Het is namelijk voor mij als fotograaf ook zinvol om regelmatig projecten te doen die niet in opdracht zijn. Dan kan ik weer andere dingen fotograferen en hoef even geen rekening te houden met de wensen van de opdrachtgever. Ik kan komen en gaan wanneer het mij schikt, ook fijn.

Daarnaast lever ik onder andere bouwfoto’s aan de Nationale Beeldbank. Met deze foto’s kan ik weer wat anders uploaden, wie weet is er een koper voor.

Hieronder een kleine impressie van de foto’s die ik tot nu toe maakte