Eerste blog als monumentenfotograaf

Ik lees er regelmatig over.. ‘Bloggen is belangrijk om de wereld te laten zien dat je er bent, om je kennis te delen.’

Ja, ja, dacht ik lange tijd.. Het zal… Ik ben fotograaf, wat moet ik nu vertellen?! Ik heb toch alleen maar te laten zien?!

In de loop van de tijd merk ik dat dit niet klopt. Door de workshops en lezingen die ik af en toe geef merk ik dat wél wat te vertellen heb. Steeds meer zelfs! Ik voel mij steeds meer: ‘A girl with a mission’. Welke missie dan? Eigenlijk heel eenvoudig. Als fotograaf wil ik de schoonheid van oude architectuur en interieur laten zien. En wat word ik soms droevig van het fotomateriaal van prachtige gebouwen….

Mijn missie is dat deze gebouwen óók mooi op de foto komen. Zodat je ook van achter je computer kunt genieten van de schoonheid die wij in Nederland hebben (Er is genoeg!) Daarom geef ik ook workshops, omdat er genoeg architecten, aannemers en andere ‘bouw’ mensen zijn die zelf ook graag foto’s maken. En ik leerde ooit: als je het doet, doe het dan goed. Vandaar dat ik dit jullie wil leren.

In deze blog wil ik mijn kennis delen over hoe je een gebouw mooier op de foto krijgt. Zodat meer mensen mooie gebouwen kunnen laten zien op een goede manier.

Deze blog, zo kort voor de kerst hou ik even als introductie. Volgend jaar ga ik écht van start. Wil je ondertussen zien wat ik zoal maak, kijk dan op mijn website, er staat genoeg!

Voor nu fijne feestdagen en goede jaarwisseling. Ik sluit vanmiddag mijn kantoor voor de komende dagen. Ik duik even onder in het feestgedruis met familie en vrienden. Vanaf 5 januari sta ik weer in de startblokken om mooie gebouwen te fotograferen. Wie weet, tot dan!

Tot slot: Als start van deze blog, geen gebouw op de foto. Maar oude beelden van een verhaal waar onze huidige cultuur voor een groot deel op gebaseerd is. Want uiteindelijk is alles een verhaal…