Help, er is geen zon

Voor wie mij enigszins kent weet dat de zon altijd een belangrijke rol in mijn foto’s speelt. Ik ben zo’n fotograaf waarbij de zon altijd schijnt. Afgelopen weken is de zon, in het deel van Nederland waar ik woon tenminste, ver te zoeken. We hadden begin van deze week even een ochtend waar de wolken even een opening gaven, maar naar een paar uur sloten die de gelederen weer. Wat nu? Als er geen zon is, kan ik niet fotograferen.

Altijd wat te doen

Gelukkig had ik nog een stapel foto’s liggen die bewerking nodig hadden. Dus al valt de regen met bakken uit de hemel, ik zat lekker droog bij de kachel en kon foto’s leveren aan verschillende klanten.

Gelukkig kwamen er ook nog een paar opdrachten binnen waar geen zon geen groot probleem was, sterker nog, bij 1 shoot was het zelfs wel handig dat er geen zon scheen.

Ook de boekhouder kon ik weer mooi aan het werk zetten. Ik heb mijn omzetbelasting inmiddels keurig op tijd betaald!

Morgen misschien?

Maar goed, lastig is het wel. Graag zou ik de foto serie afmaken voor Dijkhofbouw waar ik al een paar weken mee bezig ben. Maar geen zon, is geen exterieur fotograferen….

‘Ze’ zeggen dat het morgen beter weer gaat worden. Duimen jullie mee? Niet alleen qua werk, ook persoonlijk heb ik wel weer behoefte aan een beetje zon.

Mocht ie trouwens niet komen, dan gaat op wat ik van de week al op sociale media zette: Al dagen geen zon. Gelukkig hebben we de foto’s nog….

Enka Terrein Ede | Monumenten fotograaf Leontine van Geffen-Lamers