Cunerakerk Rhenen

De Cunerakerk in Rhenen heeft aan de binnenkant een facelift gekregen. In opdracht van de Protestantse Gemeente en van Hoogevest Architecten mocht ik foto’s maken. De kerk wordt namelijk naast de gebruikelijke kerkdiensten ook gebruikt voor onder andere concerten. De foto’s moesten een overzicht van faciliteiten die aanwezig zijn en uiteraard mooie detail- en sfeerbeelden. De Protestantse Gemeente heeft een nieuwe website.  Daar horen natuurlijk ook goede foto’s bij.

Mauritshuis

Een tijdje geleden was ik in het Mauritshuis in Den Haag, daar hangt een schilderij van Pieter Saenredam, hij schilderde de Cunerakerk in 1655. Volgens Saenredam zag de kerk er toen zo uit..

nerakerk -Rhenen- Monumenten-fotograaf-Léontine-van-Geffen-Lamers

 

De kerk was toen nog gepleisterd. Wat mij opvalt is dat het doksaal aan de rechterkant weinig tot geen beelden en ornamenten heeft.  Was het de vrije interpretatie van de schilder om het weg laten? Of was het schilderij nog niet klaar? Pieter Saenredam stierf in datzelfde jaar..

Wil je meer weten over deze kerk, kijk even op Wikipedia, daar zie je dat er nog een schilder de kerk geschilderd heeft. Het zag er toen wel heel anders uit.

Bijzonder voor mij was dat ik tijdens het fotograferen het gevoel had in een schilderij te lopen. Een momument fotograferen dat twee keer op een schilderij staat, dat had ik nog niet eerder meegemaakt!

Er zijn meer foto’s te zien en te bestellen via mijn beeldbank!