Gemeentehuis Brummen

De verbouwing van het gemeentehuis was een prestigieus project.

En niet alleen voor mij, alleen dit wist ik dit niet toen ik er aan begon. Ik wilde graag een groots project als dit volgen. Het voordeel was dat het gemeentehuis van Brummen praktisch in mijn achtertuin staat; makkelijk om vaak naar toe te gaan. De gemeente vond het prima dat ik foto’s maakte. Ook van de uitvoerder van BAM kreeg ik alle medewerking.

Waarom was het een prestigieus project?

Het gemeentehuis moest absoluut binnen een bepaald budget gebouwd worden met daarin zoveel mogelijk duurzame toepassingen. Een slimme constructie was dat er geen tijdelijke noodkantoren werden neergezet, maar de ambtenaren in een deel van het oude pand bleven zitten. Logistiek even zoeken, maar wel enorm kostenbesparend.

Wat mij betreft is het gelukt, een prachtig pand.

Het gemeentehuis is in record tempo gebouwd, in negen maanden tijd. Het is ‘Turntoo’ gebouwd en dat houdt in dat het makkelijk omgetoverd naar een andere functie. Mocht het toch gesloopt gaan worden, dan gaat het hout bijvoorbeeld terug naar waar het vandaan komt. Het zijn grondstoffen voor weer wat anders. Turntoo is een manier van bouwen bedacht door architect Thomas Rau.

Ik heb het hele proces vanaf dag 0 gefotografeerd, toch iets te veel voor deze site. Wil je meer zien, dan kan dat via deze link.